Tarsus Ziraat Odası

ZOBİS
Tarsus Ziraat Odası > Haberler > Başkanımız Veyis AVCİ Tam kapanma nedeniyle mağdur olan çiftçiler hakkında basın açıklaması yaptı

Başkan Avcı, "Semt pazarlarının kapalı olması nedeniyle sebze ve meyve üreticileri çok zor durumda bıraktı. Pazaryerlerinin kapanmasıyla birlikte vatandaşlar günlük taze satılan ürünlerden mahrum kaldı. Mersin ve Tarsus halinde malların satılamaması nedeniyle ürünler elde kaldı. Yüzbinlerce liralık kayıp oluştu. Aydıncık İlçemizde çiftçiler salatalık seralarını sökmeye başladı. Silifke'de yetiştirilen çileği üreticilerimiz satamıyor ve ürünler çürümeye başladı. Tarsus'ta patlıcan, fasulye, salatalık, domates, biber, çiftçinin elinden kaldı.  Zincir marketlerde satılan ürünlerin semt pazarlarına göre daha yüksek olması ise bu kez vatandaşı etkiledi. Ülke ekonomizin bel kemiği olan çiftçimize gerekli desteğin verilmesi gerekmektedir" diye konuştu.